אם אתם גרים במרכז ירושלים וסובלים מבעיות חניכיים, כדאי לכם לקרוא את המאמר הקצר והמקיף הבא ולפעול בהתאם
מה הם בעיות חניכיים?
החניכיים שלנו הם הרקמות הרכות שמזחיקות מחזקות ומזינות את השיניים. כשיש דלקת בחניכיים, אנחנו נחוש כאבים, רגישות לחום או קור, והרגשות לא נעימות אחרות. ניתן לקרוא כלל המצבים האלו כבעיות בחניכיים, שעיקרם הם דלקת בחניכיים ומחלת חניכיים
מהי דלקת חניכיים וכיצד היא מתפרצת?
דלקת חניכיים לא מתפרצת, היא מתהווה לאט אבל בטוח. על השיניים שלנו מצטברת באופן טבעי שכבת פלאק (חיידקים) דביקית ודקה. הפלאק נוצר מהרוק ושאריות הזמון הנמצאים בפה שלנו, כך שהיא מוכרחת להיווצר בפה. אלא שבידינו הדבר להוציא את הפלאק מהפה על ידי צחצוח שינים יעיל וניקוי השיניים אצל שיננית פעם בחצי שנה. אם לא מטפלים בדלקת החניכיים, בסופו של דבר המצב מחמיר ומגיע למצב של מחלת חניכיים, שבה החניכיים נפגעים כל כך עד שלא ניתן להחזיר את המצב אחורה, אלא רק למנוע את התפשטות המחלה מכאן והילך על ידי טיפול רפואי מתאים.
כיצד ניתן לטפל בדלקת חניכיים?
ככל שהדלקת מחמירה כך יש צורך בטיפול מורכב יותר, כשבאופן כללי ישנם שלושה סוגי טיפול לדלקות חניכיים:
- הקצעות שורשים – מומחה החניכיים יעשה פעולה של ניקוי שיניים (כמו שיננית) אשר תגיע עד שורשי השיניים וכיסי החניכיים, להוציא משם כל נגע ומחלה ודלקת, אבנית ופלאק. את ההקצעות עושים על פי רוב עם זריקת הרדמה מקומית, על מנת להקל על המטופל.
- ניתוח חניכיים – רופא חניכיים מומחה רשאי לעשות ניתוח חניכיים, ובוא הוא יפריד בין הלסת והחניכיים וינקה את החניכיים מכל שאריות דלקת ואבנית שנדבק בה, יחזיק את הלסת למקומה ויתפור בחזרה. הניתוח נעשה במרפאה ובזריקת הרדמה מקומית.
- טיפול תרופתי – לעיתים יש צורך במתן אנטביוטיקה למטופל, בשני אופנים אפשריים כפי ראות עיני המומחה: או על ידי הזרקה של החומר התרופתי ישירות לכיס החניכיים שבשורשי השיניים. או על ידי נטילת כדור, כשאר אנטביוטיקה.
מה ניתן לעשות כדי שלא להגיע למצב של דלקת בחניכיים?
על מנת לשמור על החניכיים בריאות, יש צורך להבין שבאופן טבעי, ללא התערבות מצידנו – בהכרח נסבול מדלקת חניכיים, מעצם הצטברות הפלאק בפה שלנו באופן טבעי ובלתי נמנע. מתוך כך נתאמץ ונתרגל לצחצח שיניים ביעילות פעמיים ביום. צחצוח שיניים יהיה במשך 2 דקות רצופות, התנועה תהיה סיבובית, והמברשת תשגיע לכל צידי השן העליונים והתחתונים ובין השיניים. הצחצוח עצמו ייעשה בעדינות או במברשת רכה, על מנת שלא לפגוע בחניכיים ולגרום לנסיגתם חלילה. לאחר מכן יש להשתמש בחוט דנטלי שיוציא את כל האבנית מהחורים והסדקים שבין השיניים.
מלבד צחצוח השיניים יש להגיע לטיפול רגיל אצל שיננית פעם בחצי שנה, שתנקה את שאריות הפלאק שהצטברו עם הזמן למרות צחצוח השיניים האיכותי. ובכך יימנע היווצרות של אבנית והתקשות הפאלק באופן המוביל לידי דלקת.
אז מה לעשות?
אם אתם סובלים מכאבים, רגישות או בעיות בחניכיים – צרו קשר עם מרפאת רשת שיניים של ד"ר בוכניק. המרפאות של ד"ר בוכניק בעלות מוניטין וותק של שלושים שנה בתחום, בפריסה ארצית ועם מיטב הרופאים מהשורה הראשונה.
ברשת שיניים חרטנו על דגלנו שירות מקצועי, אדיב, אנושי, והכל בשקיפות מלאה ומתוך כבוד לקבלת ההחלטות שגם המטופל שותף לה.